I was away in Hyderabad last week. Sebelum pergi, dah plan nak masak mee udang raya nanti.
Flight balik dari Hyderabad pukul 12.45 pagi which is 3.15 pagi waktu sini. With only 4 hours flight, nak tidur pun tak lena. Sampai KLIA pukul 7.30, dah macam zombi.
Sampai kat passport control, letak passport kat machine tu, letak thumbprint and keluar. Lepas tu singgah kedai kat situ nak beli barang. Nak bayar, cari passport tak de. Eh... mana dia pergi? Rupanya dah ditinggalkan kat machine tu. Memang lah dah separuh sedar tau.
Keluar airport, terus ambik teksi airport and balik. Bila dah masuk rumah, eh..... mana handbag? Ya Allah.... handbag tinggal dalam taxi pulak. Dah la jenuh call KLIA Limo nak trace balik taxi driver tadi. Alhamdulillah... dalam kol 2 petang, taxi driver tu datang hantar bag tu.
So, mana nak sempat mencari udang nak buat mee udang. Call MyMama and cakap tukar menu lah. Beli lemang and bawak serunding daging yang memang ada stock kat rumah.
Malam tu, pergi rumah MyMama. Dia dah masak rendang ayam pencen. Nasi impit segera dah rebus. Dia cakap nak buat Nasi Ambang juga. So, saya volunteer masak ayam kicap, sambal goreng jawa dan mee goreng. MyMama tinggal buat serunding kelapa saja.
So, inilah juadah santai Aidil Adha kami. Nasi Ambang, rendang ayam pencen, serunding daging, nasi impit dan lemang.
Lepas makan, semua terlentang. Happy...!!!!!
Flight balik dari Hyderabad pukul 12.45 pagi which is 3.15 pagi waktu sini. With only 4 hours flight, nak tidur pun tak lena. Sampai KLIA pukul 7.30, dah macam zombi.
Sampai kat passport control, letak passport kat machine tu, letak thumbprint and keluar. Lepas tu singgah kedai kat situ nak beli barang. Nak bayar, cari passport tak de. Eh... mana dia pergi? Rupanya dah ditinggalkan kat machine tu. Memang lah dah separuh sedar tau.
Keluar airport, terus ambik teksi airport and balik. Bila dah masuk rumah, eh..... mana handbag? Ya Allah.... handbag tinggal dalam taxi pulak. Dah la jenuh call KLIA Limo nak trace balik taxi driver tadi. Alhamdulillah... dalam kol 2 petang, taxi driver tu datang hantar bag tu.
So, mana nak sempat mencari udang nak buat mee udang. Call MyMama and cakap tukar menu lah. Beli lemang and bawak serunding daging yang memang ada stock kat rumah.
Malam tu, pergi rumah MyMama. Dia dah masak rendang ayam pencen. Nasi impit segera dah rebus. Dia cakap nak buat Nasi Ambang juga. So, saya volunteer masak ayam kicap, sambal goreng jawa dan mee goreng. MyMama tinggal buat serunding kelapa saja.
So, inilah juadah santai Aidil Adha kami. Nasi Ambang, rendang ayam pencen, serunding daging, nasi impit dan lemang.
Lepas makan, semua terlentang. Happy...!!!!!
No comments:
Post a Comment